Primarii

  PREZENTARE MUNICIPIUL TOPLIŢA

  Situat într-o zonă pitorească din extremitatea nordică a judeţului Harghita, pe cursul superior al râului Mureş, municipiul Topliţa este încadrat de Munţii Călimani, Gurghiului şi Giurgeului.

  Obiective turistice

  Mănăstirea Sfântu Ilie

  Mănăstirea Sfântu Ilie, monument istoric, este ctitoria primului patriarh al României, născut pe aceste meleaguri. Biserica de lemn a mănăstirii a fost construită în anul 1842, fiind situată iniţial în comuna Stânceni şi mutată la Topliţa în anul 1924. În interiorul mănăstirii se află icoane valoroase, datând din secolele VIII –XIX, obiecte de cult şi carte veche.

  Mănăstirea Doamnei

  Mănăstirea Doamnei, numele provenind de la ctitorul ei, Doamna Safta, soţia Domnitorului Moldovei Gheorghe Ştefan (1653-1658), este un monument istoric ce datează din anul 1658.

  Staţiunea Bradul

  Staţiunea Bradul din Topliţa este vizitată de turişti datorită celor două ştranduri cu apă mezo-termală şi a peisajului natural deosebit. Alături de staţiunea Bradul, în Topliţa mai este un alt ştrand cu apă mezo-termală, ştrandul Urmancy. Iarna turiştii pot practica sporturile specifice sezonului pe cele două pârtii de schi, situate la 3 km de centrul municipiului, şi anume pârtia Măgheruş (460 m) este destinată schiorilor avansaţi, iar pârtia Bradul (1000 m) este pentru începători. Ambele pârtii sunt dotate cu instalaţii de teleschi, zăpadă artificială şi nocturnă.

  Munţii Călimani

  Munţii Călimani, cu lacul Iezer şi peisajul montan unic, oferă turiştilor o oază de relaxare în orice anotimp. În Călimani se poate ajunge pe traseele marcate prin grija Asociaţiei Salvamont –Topliţa.

  Posibilităţi de cazare

  Posibilităţile de cazare în municipiu sunt multiple – Hotelul Mureş, pensiunile Platon, Mureşan, La doi paşi, Căprioara, Casa Daya, Cabana Secu, campingul Bradul.

     
  Search engine TURISM ROMANIA ! Cazare Director web SEO Romania Afaceri si finante Agentii de turism div id="google_translate_element">