Primarii

  Municipiul Sighetu Marmatiei

  Dată fiind importanţa şi valoarea turistică a municipiului, Primăria Sighetu Marmaţiei sprijină şi se implică activ în perfecţionarea acestui domeniu. Astfel, diverse obiective turistice din localitate şi evenimente se bucură de sprijinul administraţiei locale, iar dintre acestea amintim:  1. Centrul vechi al oraşului, relativ compact, dominat de arhitectura sec. XVII-începutul sec. XX;
  2. Muzeul Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei;
  3. Casa muzeu Ellie Wiesel, laureat al Premiului Nobel pentru pace;
  4. Cetatea din Epoca Bronzului de pe Dealul Solovan;
  5. Sala de spectacol George Enescu;
  6. Rezervaţia de arhitectură şi tehnică populară (Dealul Dobăieş);
  7. Muzeul Maramureşului cu secţiile: istorie, ştiinţele naturii, etnografic, Muzeul Satului;
  8. Casa memorială Dr. Mihaly de Apşa;
  9. Biserica ucrainieană Înălţarea Sfintei Cruci (1791);
  10. Fosta prefectură a Comitatului Maramureş, 1692, (azi Restaurantul Curtea Veche);
  11. Biserica Reformată (sec .XI);
  12. Fostul Sediu al Lojei francmasonice;
  13. Sinagoga (1902);
  14. Casa memorială Alexandru Ivasiuc;
  15. Cimitirul evreiesc;
  16. Monumentul Săpunului;
  17. Monumentul Hollocaustului;
  18. Cimitirul Săracilor;
  19. Palatul Culturii (1911);
  20. Parcul dendrologic de pe malul râului Iza;
  21. Parcul Grădina Morii;
  22. Monumentul funerar al pictorului Hollosi Simon, 1917 (în cimitirul romano-catolic);
  23. Lacul de agrement Tepliţa;
  24. Platoul vulcanic Ţiganu, cu vârful Ţiganu (1.222 m) şi Stânca Biserica Vulpii;

  Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei

  Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei - aflat în imediata apropiere a clădirii Primăriei, fosta închisoare este unul din puţinele proiecte internaţionale dedicate analizei trecutului comunist din ţările est-europene. Deşi închisoarea a fost construită în 1897, rolul de detenţie pentru opozanţii comunismului l-a primit în 1948. Finalul celebrei închisori vine în 1977, când aceasta este dezafectată. Astăzi, fosta închisoare este punctul turistic principal al oraşului. De altfel, pe lângă vizitele turiştilor pe întreg parcursul anului, Memorialul Sighet organizează cursuri de vară la care iau parte tineri din toată ţara. Scopul acestor cursuri este o cunoaştere cât mai bună a trecutului ţării.

  Muzeul culturii evreieşti – Casa Muzeu Elie Wiesel

  Muzeul culturii evreieşti – Casa Muzeu Elie Wiesel - prezintă o expoziţie dedicată sigheteanului Ellie Wiesel, laureat al premiului Nobel pentru Pace (1986).

  Muzeul Maramureşului Sighetu Marmaţiei

  Muzeul Maramureşului Sighetu Marmaţiei este un muzeu zonal având ca arie de reprezentare provincia istorică Maramureş. Structura actuală a muzeului îl încadrează ca tip în rândul complexelor muzeale care sunt reprezentative la nivel naţional pentru fiecare provincie istorică a ţării. Muzeul funcţionează ca un complex muzeal cu dominanta etnologică (muzeu cu expunere pavilionară şi muzeul în aer liber), dar şi cu secţii de istorie-arheologie, istoria culturii şi memorialistică, ştiinţele naturii, galerie de artă şi mai multe conservări “in situ” ca puncte muzeale în principalele subzone ale Maramureşului. Secţiile Muzeului sunt: Muzeul Satului Maramureşean, Secţia Etnografie, Secţia Istorei-Arheologie, Secţia Ştiinţele Naturii, Secţia Istorie şi Memorialistică.

  Casa Memorială Dr. Ioan Mihaliy de Apşa

  Casa Memorială Dr. Ioan Mihaliy de Apşa – istoric recunoscut pe plan naţional în special pentru studiul Diplome Maramureşene.

  Festivalul Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă Marmaţia

  Festivalul Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă MarmaţiaFestivalul are loc în fiecare an pe data de 27 decembrie. Obiectivul evenimentului este păstrarea şi dăinuirea obiceiurilor populare, de la colindele de Crăciun la portul tradiţional. Iau parte la festival reprezentanţi ai satelor şi regiunilor interesate de păstrarea tradiţiilor strămoşeşti din ţară cât şi din străinătate.

  Turism transfrontalier

  În ceea ce priveşte potenţialul zonei din punct de vedere al turismului transfrontalier, Primăria sprijină vizitarea oraşului şi de către cetăţenii Ucrainei. Acest lucru este acum posibil prin Podul Istoric de legătură între România şi Ucraina, între localităţile Sighet-Solotvino. De asemenea, turiştii care vizitează municipiul Sighetu Marmaţiei au posibilitatea de a vizita şi centrul geografic al Europei, aflat pe teritoriul ucrainean.

     
  Search engine TURISM ROMANIA ! Cazare Director web SEO Romania Afaceri si finante Agentii de turism div id="google_translate_element">