Primarii

  PRIMĂRIA CISNĂDIE

  Cisnădie, jud. Sibiu, Piata Revolutiei, nr. 1, Tel.: 0269-561.147; Fax: 0269-561.012, primarie@cisnadie.ro, www.cisnadie.ro

  CISNĂDIE - OBIECTIVE ŞI ATRACŢII TURISTICE

  Cisnădie şi zona înconjurătoare se prezintă vizitatorului atât printr-o serie de obiective turistice de o importanţă deosebită, cât şi prin peisaje naturale de o frumuseţe incredibilă. Spaţiile verzi şi în special zonele de agrement, ocupă suprafeţe reduse în cadrul oraşului, important de amintit fiind Parcul Măgura, aflat în extremitatea sud-vestică a oraşului în imediata apropiere a cartierului Piaţa Nouă. Această suprafaţă redusă a zonelor de agrement este compensată de peisajul natural oferit de zona montană învecinată, masivul Măgura (1304 m), Valea Cisnădioarei, Valea Sadului, zone foarte pitoreşti ce oferă condiţii naturale deosebite. Turism montan şi sportiv-recreativ în zona montană a oraşului Cisnădie şi a localităţii Cisnădioara. Zona montană a oraşului Cisnădie a constituit dintotdeauna o atracţie pentru turiştii şi sportivii montani, care au descoperit aici posibilitatea de a practica diferite sporturi, în condiţii foarte bune sau de a petrece câteva ore de relaxare activă, în mijlocul naturii, care aici, are un farmec aparte.


  In Cisnădie sunt de vizitat: Biserica fortificată Evanghelică din Cisnădie, cu hramul Sfintei Walpurga; a fost ridicată la începutul sec. al XII-lea ca o bazilică romanică cu trei nave. Muzeul Industriei Textile Cisnădie, unic în România.

  CISNĂDIOARA SE PREZINTĂ CU PATRU OBIECTIVE IMPORTANTE


  -Cetatea ţărănească cu bazilica de pe dealul Sf. Mihail din Cisnădioara;


  -Biserica Evanghelică C.A. (1764);


  -Muzeul Ţărănesc;


  -La 800 m de Cisnădioara, pe Valea Argintului, se găseşte un monument al naturii cu valoare geologică, este vorba de Calcarele Cretacice de la Cisnădioara

  OFERTA  TURISTICĂ  A  ACESTEI  ZONE  ESTE  VARIATĂ  ŞI  CUPRINDE:

  10  TRASEE  TURISTICE  MONTANE

  Acestea însumează cca. 90 km, care se desfăşoară în partea estică a munţilor Cindrel şi a munţilor Lotrului. Traseele turistice montane au un grad de dificultate lejer sau mediu, accesibile în tot cursul anului şi parcurg diferite etaje de altitudine începând de la 430 m până la 2142 m. Punctele de belvedere sunt Vf. Măgura 1304 m; Vf. Prejba 1744 m si Vf. Sterpu 2142 m. Zona este deservită de 2 refugii montane (Rosengarten şi Măgura). Traseele turistice pornesc fie din localităţile Cisnădie, Cisnădioara, Sadu, Râu Sadului, Răşinari, fie din Valea Sadului sau Valea Lotrioarei. Există trasee turistice de circuit, ce pot  fi parcurse între 3 şi 7 ore,  trasee turistice de legatură cu traseele principale de creastă. Traseul principal de creastă al munţilor Cindrel porneşte din loc. Cisnădie şi continuă peste Vf. Măgura, - Vf. Cindrel (2244 m) – Cabana Oasa.

  TRASEUL  CICLOTURISTIC  MONTAN MĂGURA CISNĂDIEI

  Traseul cicloturistic montan Măgura Cisnădiei este dedicat tuturor celor care doresc să parcurgă pe bicicletă zona montană a munţilor Cindrel, la poalele căruia se află oraşul Cisnădie. Traseul este dotat cu panouri informative în punctul de plecare de la Cisnădie şi în punctul secundar de plecare din Cisnădioara. Pe tot parcursul acestuia sunt montate săgeţi indicatoare cu marcajul traseului. Traseul are o lungime de 30,5 km, o diferenţă de nivel de 874 m, altitudine minimă de 430 m, atinge altitudinea maximă de 1304 m în Vf. Măgura, şi intră în categoria traseelor cicloturistice dificile. Traseul are un punct de belvedere pe Vf. Măgura, apă potabilă de la două izvoare, posibilitate de adăpostire la un refugiu montan.

  ALPINISM, CĂŢĂRARE NATURALĂ

  În Valea Cisnădioarei există 3 zone de căţărat amenajate, cu grade de dificultate de la 3 la 6.

  TRASEE PENTRU ATV ŞI ENDURO

  În zona Cisnădioara există 2 trasee destinate sportului cu motor ATV şi Enduro.

  ZONA  DE  ZBOR  CU  APARATE  ULTRAUŞOARE  (PARAPANTĂ  ŞI  DELTAPLAN)

  Locul de decolare este situat pe Vf. Măgura (1304 m) şi locul de aterizare este în zona Tocile (530 m). Piloţi autorizaţi pot efectua zbor în tandem cu parapanta.

  AERODROMUL SPORTIV ARIPILE MĂGURII CISNĂDIE

  Oferă posibilitatea excursiilor aeriene cu motodeltaplanul si cu avioane ultrauşoare.

  TURISM CINEGETIC

  Fondurile de vânătoare situate pe teritoriul localităţii oferă satisfacţii deosebite vânătorilor şi celor care doresc să vadă şi să capteze imagini cu animale sălbatice în mediul natural.

  INFORMAŢII  DESPRE  ACESTE  OPORTUNITĂŢI  TURISTICE


  -Centrul de Informare Turistică Cisnădie:  0740-421.865


  -Salvamont Cisnădie, ANSMR Sibiu:  0753-097.909


  -Primăria Cisnădie: 0269-561.147

     
  Search engine TURISM ROMANIA ! Cazare Director web SEO Romania Afaceri si finante Agentii de turism div id="google_translate_element">