Primarii

  MUNICIPIUL CRAIOVA

  Reşedinţă a judeţului Dolj, municipiul Craiova, cu dimensiuni de veritabilă metropolă, având o populaţie de peste 300.000 de locuitori este situat aproximativ în centrul Olteniei, la întretăierea unor importante căi de comunicaţie, aflandu-se la o distanţă aproximativ egală între Timişoara şi capitala Bucureşti, legând astfel vestul de estul ţării. La sfârşitul secolului al XV-lea, mai exact în anul 1475, la 1 iunie, a fost atestată documentar localitatea cu numele Craiova. Numele oraşului provine de la moşia Boierilor Craioveşti, care au jucat un rol foarte important, deoarece din rândul lor s-au ridicat domnitori de seamă ai Ţării Româneşti şi tot ei l-au pus domn al Ţării Româneşti pe Mihai Viteazul, simbolul Olteniei, a cărui impozantă statuie o putem admira în centrul oraşului. Craiova de astăzi este o creaţie urbanistică modernă în care oamenii locului moştenesc un pământ binecuvântat de Dumnezeu, cu ape, păduri, grădini, parcuri, cu numeroase monumente istorice şi de arhitectură dar şi cu remarcabile instituţii de cultură, ştiinţă şi învăţământ, într-un cadru reconfortant pentru autohtoni, ospitalier şi prietenos oricărui călător, turist sau om de afaceri străin. În prezent, Primăria Municipiului Craiova se implică şi în domeniul turismului având în vedere atât cadrul geografic dar şi priorităţile zonei, contribuind la modernizarea, întreţinerea şi dezvoltarea obiectivelor turistice deja existente şi crearea de noi oportunităţi.

  OBIECTIVE TURISTICE

  Pe teritoriul municipiului Craiova există mai multe parcuri, precum: Parcul Nicolae Romanescu, Parcul Tineretului, Gradina Botanică, Parcul Teatrului Naţional Marin Sorescu, Parcul Sfântul Dumitru, English Park etc.

  Parcul Nicolae Romanescu

  Parcul Nicolae Romanescu, unul dintre cele mai frumoase parcuri din ţară şi al treilea parc natural din Europa, a fost amenajat între anii 1900-1903, în timpul primarului Romanescu, după planurile arhitectului francez E. Redont. Ocupă o suprafaţă de aproximativ 100 ha şi se află în partea de sud a municipiului Craiova, pe locul unde se aflau moşia şi grădina familiei Bibescu, renumite în deceniul al V-lea al secolului al XIX-lea ca loc de promenadă al protipendadei craiovene.

  Parcul Tineretului

  Parcul Tineretului, cel mai nou şi modern parc, a fost realizat în anul 2009, la iniţiativa primarului Antonie Solomon, în urma unui proces de reabilitare a unei păduri de stejar cu o întindere de aprox. 90 ha, devenind o superbă bază de agrement în care sunt amplasate locuri de joacă pentru copii, fântâni arteziene şi terenuri de sport la un înalt standard competiţional.

  Grădina Botanică

  Grădina Botanică - este a patra grădină botanică universitară din ţară, după cele din Bucureşti, Cluj şi Iaşi. A fost concepută de arhitectul peisagist francez E. Redont încă din primii ani ai secolului trecut, dar a fost creată abia după 1948 prin exproprierea terenurilor grădină din jurul pârâului Jianu.

  Fântâna muzicală

  Un important punct de atracţie al municipiului nostru îl constituie Fântâna muzicală din centrul Craiovei, cea mai mare fântână arteziană din ţară si una dintre puţinele de acest tip din Europa. Sutele de jeturi de apă, luminile în zeci de culori si fragmentele de muzica clasică au schimbat complet atmosfera din centrul Craiovei, care a fost modernizat la iniţiativa Primarului Antonie Solomon.

  Statui, Monumente de Arhitectură şi Muzee

  De asemenea municipiul nostru are o bogată zestre de istorie la vedere sub forma statuilor marcantelor personalităţi care şi-au lăsat amprenta faptelor asupra Craiovei şi a întregii ţării: statuia Domnitorului Mihai Viteazul, a lui A.I. Cuza, a Regelui Carol I, a Domnitorului Barbu Ştirbei; sub forma monumentelor de arhitectură precum: Palatul Administrativ, Primăria Municipiului Craiova, Biblioteca Judeţeană, Teatrul Naţional Marin Sorescu, Universitatea, Tribunalul Judeţean, Palatul Vorvoreanu sau sub forma muzeelor: Muzeul de Artă şi Muzeul Olteniei şi a bisericilor: Biserica Madonna Dudu, Catedrala Sfântul Dumitru,etc.

  Municipiul Craiova îmbină într-un mod armonios noul şi vechiul, istoria, cultura, industria, economia, agricultura, căpătând o personalitate proeminentă, în special în ultimii ani după revoluţie, când modernizarea şi-a pus amprenta în toate domeniile de activitate.
     
  Search engine TURISM ROMANIA ! Cazare Director web SEO Romania Afaceri si finante Agentii de turism div id="google_translate_element">